Students of Faculty of English Language meet businesses and apply for jobs

In the morning of October 14th, 2022, the Faculty of English Language, Ho Chi Minh City University of Technology (HUTECH) cooperated with the Business Cooperation Center to organize the program "Talk show with businesses and recruitment interviews for English language majors" , in order to help students have a better view of the working environment and have the opportunity to seek jobs at companies.

Reportedly, the program was attended by representatives of 03 enterprises including Concentrix Vietnam Company, Cargonet Vietnam Logistics Co., Ltd and Real Bean Coffee Company. On the side of HUTECH, there were Assoc. Prof. Dr. Nguyen Thanh Phuong - Vice Rector, Mr. Tran Huu Xuan Thu - Deputy Director of the Center for Business Cooperation, Dr. Le Van Tuyen - Vice Dean of Faculty of English Language and Mr. Vo Quoc Dai - Vice Dean of Faculty of English Language.

Đại diện Nhà trường và các doanh nghiệp tham dự tại chương trình HUTECH 1 Đại diện Nhà trường và các doanh nghiệp tham dự tại chương trình HUTECH 2
Đại diện Nhà trường và các doanh nghiệp tham dự tại chương trình HUTECH 3 Đại diện Nhà trường và các doanh nghiệp tham dự tại chương trình HUTECH 4
Đại diện Nhà trường và các doanh nghiệp tham dự tại chương trình HUTECH 5 Đại diện Nhà trường và các doanh nghiệp tham dự tại chương trình HUTECH 6
Representatives of HUTECH and the 3 companies at the program

At the beginning of the program, representatives of the 3 businesses had an introduction about the business, development process, working environment and positions that they needed to recruit.

Đại biểu các doanh nghiệp giới thiệu lĩnh vực kinh doanh, môi trường làm việc và những vị trí đang tuyển dụng HUTECH 1 Đại biểu các doanh nghiệp giới thiệu lĩnh vực kinh doanh, môi trường làm việc và những vị trí đang tuyển dụng HUTECH 2
Đại biểu các doanh nghiệp giới thiệu lĩnh vực kinh doanh, môi trường làm việc và những vị trí đang tuyển dụng HUTECH 3 Đại biểu các doanh nghiệp giới thiệu lĩnh vực kinh doanh, môi trường làm việc và những vị trí đang tuyển dụng HUTECH 4
Đại biểu các doanh nghiệp giới thiệu lĩnh vực kinh doanh, môi trường làm việc và những vị trí đang tuyển dụng HUTECH 5 Đại biểu các doanh nghiệp giới thiệu lĩnh vực kinh doanh, môi trường làm việc và những vị trí đang tuyển dụng HUTECH 6
Enterprises introduce their business fields, working environment and recruitment vacancies

Students from the Faculty of English Language posed different questions about working skills, recruitment requirements from businesses and were answered specifically by business representatives. In addition, working processes such as training new employees, necessary skills in the customer service industry, how to overcome pressure at work, etc. are also shared with students, equipping them with more knowledge about the real business world.

Các bạn sinh viên được tham dự phỏng vấn cùng các đại diện doanh nghiệp HUTECH 1 Các bạn sinh viên được tham dự phỏng vấn cùng các đại diện doanh nghiệp HUTECH 2
Các bạn sinh viên được tham dự phỏng vấn cùng các đại diện doanh nghiệp HUTECH 3 Các bạn sinh viên được tham dự phỏng vấn cùng các đại diện doanh nghiệp HUTECH 4
Các bạn sinh viên được tham dự phỏng vấn cùng các đại diện doanh nghiệp HUTECH 5 Các bạn sinh viên được tham dự phỏng vấn cùng các đại diện doanh nghiệp HUTECH 6
Students were invited to attend interviews with business representatives

In particular, the students had the opportunity to participate in interviews with representatives of companies at the program. The program is not only a meaningful activity to help students learn more about suitable career opportunities, but it is also a chance for them to try to impress employers and pursue their dream jobs.